Wie ben ik?

Fotograaf: Hetty Ermers

Mijn naam is Wiepy van Kuppeveld-Smits en ben de oprichtster van Stichting Vrienden Voorleeshond 01--05-2010 op non-profit basis. Gehuwd met Geert en woonachtig in Nijmegen. Samen hebben wij twee kinderen en genieten we van onze twee prachtige kleinzoons. Vanaf mijn geboorte heb ik een dubbele heupafwijking wat inhield dat mijn beide heupen uit de kom waren. In 1999 heb ik de laatste grote heupoperatie in het Radboud ziekenhuis Nijmegen ondergaan. De nieuwe heupen blijven 27 jaar in tact en na deze periode wordt gekeken of alles nog in orde is. is. Ik kan nu weer zonder pijn vooruit.

Samen met mijn gepensioneerde hulphond Douwe heb ik bij BultersMekke Assistancedogs een opleiding gevolgd waar wij ons diploma behaald hebben tot voorlees/begeleidingsteam. Maandelijks bezoeken wij de bibliotheek in Nijmegen Dukenburg en Beuningen om kinderen te ondersteunen bij hun leesvaardigheden.

De opleidingen die ik gevolgd heb zijn de opleiding tot kindercoach bij CIVAS en remedial teacher bij Doc opleiding en training te Doetinchem.

Ook heb ik mijn propedeuse behaald in muziektherapie en certificaten behaald op de Nijmeegse Muziek Academie en op het Conservatorium te Utrecht. Hiernaast heb ik meerdere cursussen gevolgd en bevoegdheden behaald. Inmiddels heb ik alweer twintig jaar ervaring in het onderwijs als docent Muziek en Informatica.

Op 14 december 2012 het certificaat Luistertherapie behaald. De cursus Luistertherapie is gevolgd bij Tomatis. (Zie Tomatis) 

In 2012 heb ik een cursus dyslexie/autisme gevolgd bij Mw. S.C.M. van Wamel die onder meer de auteur is van het boek Fienesse – Finesse, volgens welke methode ik werk. (Zie onderstaande foto)

 

 

Fotograaf: Hetty Ermers

Nieuwe reacties