Voorleeshond Douwe overleden

Fotograaf: Hetty Ermers

Douwe

Op 4 oktober 2002 heeft hulphond Douwe, een zwarte labrador-retriever, mij letterlijk uitgekozen om samen als maatjes verder te gaan. Douwe is als ADL-hulphond (algemene dagelijkse levensbehoeften) opgeleid door Hulphond Nederland te Herpen. Inmiddels is Douwe 11 jaar geweest, heeft er 10 werkjaren als hulphond op zitten en is nu met pensioen. Douwe blijft actief als voorlees/begeleidingshond en geeft kinderen of volwassenen met leesproblemen een belangrijk “duwtje” in de rug.

 

Wat is een voorleeshond?

Een voorleeshond is een hond welke door zijn aanwezigheid een kind of volwassene kan ondersteunen bij de ontwikkeling of verbetering van leesvaardigheden. Van een voorleeshond wordt naast de basisvaardigheden  vooral verwacht dat de hond veel geduld en rust in zich heeft.  

Een voorleeshond geeft door lichaamstaal en mimiek geen waardering of afkeuring ten aanzien van de kwaliteit van het lezen. Hierdoor kan men zich sterker voelen en kan het voorlezen met grote sprongen vooruit gaan.

 

26-12-2000  -  26-09-2015

Op 26 september 2015 is Douwe ingeslapen. Mijn gouwe, trouwe, ouwe Douwe is 14 jaar en 9 maanden geworden. Je zult altijd in mijn hart blijven! Ik heb veel van je geleerd! Soul is een waardige opvolger!

   

Nieuwe reacties